OATHAuth

From Meta
Jump to navigation Jump to search
This page is a translated version of the page OATHAuth and the translation is 100% complete.
Other languages:
English • ‎español • ‎magyar • ‎বাংলা • ‎日本語

A Miraheze a OATHAuth kiterjesztést használja a kétfaktoros hitelesítést (2FA) a Miraheze fiókodon.

A kétfaktoros hitelesítés engedélyezése

Engedélyezhető a Special:OATH lépéseinek követésével. A TOTP kódokhoz TOTP alkalmazás szükséges. Különböző alkalmazások állnak rendelkezésre, többek között, de nem kizárólag a andOTP for Android, Google Authenticator iOS rendszerekhez és WinAuth Windows eszközökhöz.

Írd fel helyreállítási kódjaidat, és tárold biztonságos helyen. Az alábbi szakasz szerint nehéz lehet visszanyerni a fiókodhoz való hozzáférést, ha elveszíted az eszközödet és a helyreállítási kódokat!

Fiókod helyreállítása

A kétfaktoros hitelesítés letiltása (bár nem vagy bejelentkezve a fiókba) csak az adatbázisban lévő globális fiókinformációk szerkesztésével történhet, melyet a rendszergazdák végeznek.

Sajnos, mivel a legtöbb ember nem azonosítja magát pozitívan, mielőtt elveszítené hozzáférését a fiókjához, a Miraheze rendszergazdái nehezen tudják kideríteni, hogy valaki, aki azt állítja, hogy zárolták a fiókját, valóban az, akinek mondja magát.

Két lehetőség áll rendelkezésre fiókod helyreállítására, melyek alkalmazhatóak vagy nem alkalmazhatóak a felhasználó konkrét eseteire:

  • A Miraheze rendszergazdák abszolút mérlegelési jogkörrel rendelkeznek, mivel technikailag eltávolíthatják a kétfaktoros hitelesítést minden fiókból. Általában erre csak akkor kerül sor, ha a fiók olyan személyhez tartozik, akit a rendszergazda úgy gondol, hogy képes pozitívan azonosítani, például olyan emberek, akik gyakran beszéltek velük az IRC csatornán vagy e-mailen keresztül az eset előtt.
  • A második módszer az lenne, ha azonosítanád magadat egy felhasználó által elkötelezett személyazonosság segítségével, mielőtt elveszítenéd hozzáférésedet a fiókodhoz. Abban az esetben, ha a fiókodat veszélyeztetik, akkor privát módon felfedheted a teljes titkos kifejezést egy rendszergazdának, aki kivonatolja a kifejezést a személyazonosságod ellenőrzésére. Kérjük, bölcsen válasszad a titkos karakterláncot, mivel a rendszergazdák kizárólagos mérlegelési jogkörrel rendelkeznek annak eldöntésében, hogy ez a módszer elegendő-e az azonosításodhoz.

Kérjük, olvasd el a részleteket itt