Meta:Flood flag

From Miraheze Meta, Miraheze's central coordination wiki
This page is a translated version of the page Meta:Flood flag and the translation is 75% complete.
Outdated translations are marked like this.

A Flood zászló, melyet néha álrobot zászlónak is neveznek, és amelynek célja a RecentChanges elárasztásának megakadályozása, egy ideiglenes felhasználói csoport, melyet az adminisztrátorok megadhatnak önmaguknak vagy más felhasználóknak, amikor tömeges szerkesztést vagy naplózási műveleteket hajtanak végre ismétlődő alapon, amely nem vitatott vagy valószínűleg vitatott. Bár kevésbé elterjedtek, a globális funkcionáriusok, ideértve az Intézők és a Global Sysops is hozzáadhatják és eltávolíthatják a flood zászlót saját fiókjukról, a Meta rendszergazda bevonása nélkül. A rendszergazda mérlegelési jogköre érvényes mind az flood flag hozzáadásának hosszára vagy módjára ami miatt a flood flag jelzőt felvették.

Az alábbiak az általánosan ajánlott bevált gyakorlatok némelyikét jelentik, de semmiképp sem az odaítélés okát vagy okait, a flood flag felvételének időtartamát és a flood flag hozzáadásának módját illetően.

A flood zászló használatának elfogadott okai

  • Az oldalak ismételt törlése a Meta a törlés általános elfogadott okai szerint, ideértve, de nem kizárólag, a csak spam fiókok által hozzáadott oldalakat, a fel nem használt és/vagy valószínűtlen átirányításokat, fel nem használt vagy duplikált fájlokat vagy sablonokat, és másokat;
  • Sok open proxyk blokkolása vagy távolsági blokkolása;
  • Csak a spam fiókok blokkolása (általában "spamrobotoknak" nevezik);
  • A A Translate kiterjesztéshez kapcsolódó tömeges fordítások vagy adminisztrációk;
  • Tömeges RecentChanges vagy új oldalak járőrözése; és,
  • Az adminisztrátori mérlegelés alapján meghatározott egyéb felhasználások, elsősorban más adminisztrátorok korábbi precedenseinek felhasználásával, józan ész, és jó megítélés

Elfogadhatatlan okok a flood zászló hozzáadásához

Az elfogadhatatlan felhasználások közé tartozik minden vitatott cselekedet törvényes felügyeletének kijátszása, függetlenül attól, hogy adminisztrátori feladat-e vagy sem.

Ideiglenes flood zászló vagy bot zászló

A flood jelző az ideiglenes botzászlók igénylését hivatott pótolni bürokraták. Azok az adminisztrátorok, akik egyébként ideiglenes botzászlót kérnének, egyszerűen megjelölhetik magukat az flood jogával.

Azok az esetek, amikor állandó botzászlót kell adni, továbbra is az az adminisztrátornak létre kell hoznia egy másodlagos fiókot, és a szokásos módon bot-jelzőt kell kérnie. Csak az ideiglenes bot zászlók lesznek lecserélve a flood zászlóval.

A flood zászló időtartama

Általában a flood zászlót 1-3 óra közötti időtartamra adják meg, de érvényes használati eset mellett akár 24 órára is megadható. Ezenkívül tipikusan kivételes ritka esetekben valamivel hosszabb időtartamra is megadható. A jó megítélés és a belátás érvényes az időtartam tekintetében.

A flood zászló megadásának módja

Rendszerint a flood zászlót ideiglenesen adják hozzá kétféle módon:

  1. A zászló hozzáadása időtartam megadása nélkül, a zászló egyértelmű okának feliratozása, majd a feladat(ok) befejezése után a zászló eltávolítása; vagy,
  2. A zászló hozzáadása meghatározott ideiglenes időtartamra, a jelölés egyértelmű okának feliratozása.

A korábbi esetében bármelyik adminisztrátor saját belátása szerint vagy (a) emlékeztetheti az adminisztrátort, hogy a befejezés után távolítsa el a jelzőt, vagy (b) távolítsa el a jelzőt, ha úgy tűnik, hogy elfelejtették.

A flood zászlót nem-adminisztrátorok kérik

A Meta bármely megbízható felhasználója, különösen azok, akik legalább autopatrolled csoportban vannak, konstruktív szerkesztések vagy log lépések tömeges végrehajtására, kérhetik Meta:Adminisztrátorok' hirdetőtábláján. Ezenkívül bármely adminisztrátor megadhatja a megjelölést ugyanazon az alapon, mintha kérték volna.

Lásd még

  • Meta Bots, a Meta állandó vagy kvázi állandó bot fiókjainak dokumentációs oldala
  • Special:ListUsers/flood, egy automatikusan létrehozott speciális oldal, amely felsorolja a felhasználókat, akikhez jelenleg hozzá van rendelve az flood zászló