ManageWiki

From Miraheze Meta, Miraheze's central coordination wiki
This page is a translated version of the page ManageWiki and the translation is 7% complete.
Outdated translations are marked like this.

ManageWiki a Miraheze számára kifejlesztett MédiaWiki kiterjesztés, mely lehetővé teszi a wiki adminisztrátorainak, bürokratáinak vagy helyi alapítóinak, hogy egyszerűen módosítsák a wikik beállításait. Képesek alapvető dolgokra, például a logó megváltoztatására, olyan kiterjesztések engedélyezésére, mint a VisualEditor vagy a Flow, létrehozhat felhasználói csoportokat és testre szabhat minden olyan műveletet, melyet egy adott felhasználói csoport többek között (nem) tehet meg.

Hozzáférés

All the links to ManageWiki sections, on the sidebar under the Administration section

Alapértelmezés szerint a bürokraták képesek hozzáférni a Special:ManageWiki oldalhoz, azonban bármely, a managewiki engedéllyel rendelkező felhasználó hozzáférhet az oldalhoz.

 1. Core settings (Special:ManageWiki/core) - Basic wiki settings such as the name, language, and category.
 2. Extensions (Special:ManageWiki/extensions) - Enable or disable extensions on your wiki, including skins.
 3. Namespaces (Special:ManageWiki/namespaces) - Manage, create and delete namespaces on your wiki.
 4. Permissions (Special:ManageWiki/permissions) - Manage, create and delete user groups and permissions on your wiki.
 5. Additional settings (Special:ManageWiki/settings) - Change all other aspects of your wiki, such as the logo, licensing, defaults, along with tweaking extensions.

There is also a sixth option under the Administration tab reading "Manage/Download this wiki's dump". For more information on it, see Backups.

Through Special:SpecialPages, under Wiki Management

To access ManageWiki, simply click the links on the sidebar under the Administration tab or visit Special:SpecialPages and scroll to the Wiki Management section. You can also access them manually by visiting the corresponding special page: Special:ManageWiki/core, Special:ManageWiki/extensions, Special:ManageWiki/permissions, Special:ManageWiki/settings, or Special:ManageWiki/namespaces. You can type these pages into the search bar to go to them. For more information on these pages and what they do, look below. If this doesn't work, you can try asking for help on the Community noticeboard and a volunteer will gladly assist you.

Through Special:Preferences in the Appearance section

 Note: Some skins may hide the Administration tab on the sidebar. If this happens, you can force them to display by going to Special:Preferences -> Appearance -> Force the display of ManageWiki links in the sidebar. If this doesn't work, you can always navigate to them manually, as described in the previous section.

ManageWiki sections

Core settings  
Special:ManageWiki

The following settings are available under Special:ManageWiki/core on your wiki:

 • *Adatbázis neve - A ManageWiki első lehetősége a wiki adatbázis neve. Ez megegyezik a wiki aldomainjével (*.miraheze.org) amikor először kérték, kivéve a wiki utótagot.
 • *Sitename - A második lehetőség a wiki neve. Ez általában egy rövid szó vagy kifejezés, mely összefoglalja a wiki célját vagy tárgyát. Ez egy teljes névtér neve is a wikiben, általánosítva a Project:névtér. Például itt, ebben a wikiben (Meta), a projekt névterét a Meta:About vagy Project:About hivatkozással lehet elérni.
 • *Nyelv - A harmadik lehetőség a nyelvre vonatkozik, és annak a nyelvnek kell lennie, amellyel a wiki olvasható. Megváltoztatod az interfész nyelvét a kiválasztott nyelvre az összes felhasználó számára, de lehet a felhasználó preferenciáin keresztül is megváltoztatható. Ha a wiki nem a kiválasztott nyelven jelenik meg, akkor először ellenőrizd, hogy nincs-e más nyelv kiválasztva a beállításokban, majd tegyél hibajelentést a phabricator oldalon.
 • *Privát - A Privát jelölőnégyzet módosítja a wiki láthatóságát. Bármely wikit, melyben engedélyezve van ez a funkció, csak a rendszergazda vagy a groups felhasználók olvashatják.
 • *Zárt/Inaktív - A Zárt és Inaktív jelölőnégyzetek automatikusan engedélyezve vannak, amikor a wiki elkezd teljesíteni a Nyugalmi házirend követelményeit. Ha ezek közül bármelyik be van jelölve a wikiben, és folytatni szeretnéd a projektet, letilthatod őket, és folytathatod a szerkesztést. Felhívjuk figyelmedet, hogy a Zárt wikiben nem lehet szerkeszteni.
 • Exempt from Inactivity - The Exempt from Inactivity checkbox is enabled for wikis that meet the requirements for exemption from the Dormancy Policy. This checkbox may not be toggled manually. If you wish to request an exemption from the Dormancy Policy, see the aforementioned page.
 • Server Name - The Server Name field is used in wikis with a custom domain to indicate the domain name which the wiki should use. This field cannot be changed manually. If you desire to have a custom domain, see the aforementioned article.
 • *Kategória - Ezek után a kategória opciója áll rendelkezésre. Ez az opció lehetővé teszi, hogy a wikidet egy általad választott kategóriába sorolja, mely lehetővé teszi a felhasználók számára, hogy könnyebben megtalálják a wikidet a WikiDiscover kereső segítségével. Ha a wiki nem illik a kategóriák egyikébe sem, nyugodtan kérj egy újat a phabricator oldalon.
 • Database Cluster - The Database Cluster field is purely technical and has no value for the average user. This box displays which database server your wiki is hosted on.
== Kiterjesztések & Felületek ==  
Special:ManageWiki/extensions

Special:ManageWiki/extensions felsorolja az összes kiterjesztést és felületet, melyeket jelenleg engedélyeztünk a Miraheze használatára. Egy kiterjesztés vagy felület engedélyezéséhez vagy letiltásához egyszerűen jelöld be vagy töröld a jelölést a neve mellett, és ne felejtsd el elmenteni a módosításokat.

Minden kiterjesztés neve jelenleg a mediawiki.org kiterjesztés dokumentációs oldalára hivatkozik, mely hasznosnak bizonyulhat ahhoz, hogy általános segítséget találj bármilyen kiterjesztéshez, mellyel dolgozol. Ha valamelyik link nem működik, kérjük, tudasd velünk, hogy kijavíthassuk.

Egyes bővítmények neve mellett egy ikon található, ami azt jelenti, hogy további információk vannak, melyekről a kiterjesztés engedélyezése előtt tudnod kell. Ezek közül a kiterjesztések közül többnek további munkára lehet szüksége az engedélyezéshez, és ehhez rendszergazdai segítség szükséges. Más kiterjesztések egyszerűen nem kompatibilisek egymással, és együttesen engedélyezik a wikid funkcionalitását. Ne aggódj, a szoftver elutasítja a változtatásokat, ha netán két ütköző kiterjesztést engedélyezni szeretnél.

Other extensions may read Requires: Extensions - [extension name] and may be greyed out too. This means that you need to enable the extension that is required before you can enable that extension. You must first enable the extension (and save the settings) before the box appears normal. You might need to refresh the page once before the box appears.

Some extensions are simply not compatible with each other and will break your wiki's functionality if enabled together. In these cases, ManageWiki displays Conflicts with [extension name]. Not to worry though, ManageWiki will reject your changes if you try to enable two conflicting extensions.

Felületek

An up-to-date list of extensions and skins currently provided by Miraheze can be found at Extensions and Skins.

Nem feltüntetett kiterjesztések vagy felületek

Ha más kiterjesztéseket vagy felületeket szeretnél engedélyezni a wikidben, melyeket nem látsz a listán, kérjük a funkció kérés oldalon jelezd.

If you would like to enable an extension or skin on your wiki that you don't see on the list, please request it.

Namespaces  

Special:ManageWiki/namespaces allows you to manage, create and delete namespaces. Namespaces are a way of grouping pages together (e.g. pages starting in MyWiki: are part of the MyWiki namespace). See MediaWiki's namespace page for a better explanation.

On Miraheze, you can manage your wiki's namespaces from Special:ManageWiki/namespaces.

Editing Existing Namespaces

If you would like to edit an existing namespace, please go to Special:ManageWiki/namespaces and select the namespace from the dropdown on that page.

Creating a New Namespace

If you would like to create a new namespace, you can also do so using Special:ManageWiki/namespaces. Please type the name of the namespace you want to create in the textbox under the section "Create new namespace" and click "Create Namespace".

== Csoport kezelés és engedélyek ==  
A Special:ManageWiki/permissions főoldala

$link felsorolja a wikidben levő csoportokat, valamint az összes engedélyt, melyet megadhatsz vagy visszavonhatsz egy adott csoport minden tagjának. Létrehozhatsz kedved szerint egy új felhasználói csoportot, vagy visszaállíthatod az összes beállítást az alapértelmezettre.

Alapértelmezett csoportok & engedélyek

Név Leírás Engedélyek
* A wiki minden látogatója, beleértve azokat is, akik nem jelentkeznek be Special:ListGroupRights
user Minden bejelentkezett felhasználó
(auto)confirmed Minden bejelentkezett felhasználó, aki megfelel bizonyos küszöböknek
bot A botok a szkriptek által futtatott wikik felhasználói
sysop Adminisztrátorok. Megbízható felhasználókhoz rendelhető, engedélyt adva nekik adminisztrációs feladatok elvégzésére
bureaucrat Ugyanazok az engedélyek, mint az Adminisztrátorok, de képesek a felhasználókat adminisztrátorokká emelni vagy lefokozni
autopatrolled Ezeknek a felhasználóknak a szerkesztését automatikusan ellenőrzik (jóváhagyják). Ezen felül járőrözhetnek a szerkesztéseknél más felhasználóknál
rollbacker Hozzárendelhető megbízható felhasználókhoz (például egy moderátorhoz) annak érdekében, hogy gyorsan visszaállíthassák a szerkesztéseket
member (Private wikis only) Can read and edit private wikis.
=== További beállítások (a Miraheze esetében) ===  
Special:ManageWiki/settings

Special:ManageWiki/settings offers additional settings that you can tweak. From setting the logo to Abuse Filter actions, you can modify a lot in ManageWiki. For information on each individual setting in ManageWiki, look under the setting name for the short description, or click the link to read more about the setting on MediaWiki.org.

 Note: Special:ManageWiki/settings can be filtered by extension configuration, you can visit Special:ManageWiki/settings/extensionname to filter. Special:ManageWiki/extensions have a link to the filtered ManageWiki for the individual extensions if configuration exists for that extension.

GYÍK

Hogyan változtathatom meg a logómat/faviconomat?

How do I change my logo/favicon?  

A wiki logójának és faviconjának módosításához meg kell adnod egy adott URL címet az opció alatti szövegmezőbe. Ez az URL mindig Special:ManageWiki/settings formátumban legyen, ahol X stand-in karakter, mely a fájltól függően eltérő lehet. Az URL megszerzéséhez kövesd az alábbi egyszerű lépéseket:

 1. Amint a feltöltés befejeződött, átirányít a képedre.
 2. Kattints a jobb gombbal a képre, és válasszad ki a "Kép helyének másolása" lehetőséget, vagy húzd át a képet egy új fülre a böngésződben.
 3. Másold az aktuális oldal URL-jét (csak a http-t használd, hacsak nem ez az egyetlen támogatott protokoll. A https-t mindig használd, ahol lehetséges)

 Note: The recommended logo size for most skins is 135px by 135px.

Ha végeztél, feltétlenül töröld a böngésződ gyorsítótárát a frissített kép megtekintéséhez. Felhívjuk figyelmedet, hogy a változás nem feltétlenül azonnali, és több percig is eltarthat.

=== Hogyan készíthetek biztonsági másolatot a ManageWikim beállításairól? ===

A ManageWiki beállításai ugyanúgy menthetőek, mint a wiki, a Special:DataDump használatával.  

ManageWiki settings can be backed up in the same way that your wiki is, by using Special:DataDump. DataDump shows a special option that allows you to download your ManageWiki settings.

To restore these settings, please file a Phorge task and request they be restored. Make sure to include the backup file in your request.

A setting I need to change isn't in ManageWiki, what do I do?  

ManageWiki does not automatically display all changeable configuration variables, a system administrator must manually add them. Occasionally, it could be that the setting you're looking for hasn't been added into ManageWiki yet, or it could be currently not possible to let users change the setting yet because of technical limitations. To request a setting be added to ManageWiki or changed, ask us directly on Discord or IRC, file a Phorge task, or ask on the Community noticeboard.

Other times, some settings aren't changeable due to technical limitations or security concerns. In those cases, a system administrator will let you know.

További segítség

Ha továbbra se működik valami, vagy nem vagy biztos valamiben a ManageWiki kapcsán, kérjük, nyugodtan vedd fel velünk a kapcsolatot és mi nagyon szívesen segítünk.

Lásd még

 • Megtekintheted a ManageWiki Phabricator projektet [$phab itt].
 • Megtekintheted a ManageWiki forráskódot a [github:miraheze/ManageWiki GitHub] oldalunkon.