GYÍK

From Miraheze Meta, Miraheze's central coordination wiki
This page is a translated version of the page FAQ and the translation is 23% complete.
Outdated translations are marked like this.
Frequently asked questions

Ez a Miraheze-ről szóló néhány Gyakran Ismételt Kérdés (GYIK) gyűjteménye.

Ez az oldal nem házirend, hanem bevezető útmutató. Néhány tényleges irányelvre mutat, mint a Dormancy Policy. Nézd át ezeket a dokumentumokat, hogy képben legyél.

Általános

Mi ez a hely?

Ez wikik gyűjteménye (úgynevezett "farm"). A wiki olyan webhely, mely azonnali és világszerte közzétett közös szerkesztésre irányul. A Miraheze a MédiaWiki szoftvert használja, melynek segítségével több ember szerkesztheti ugyanazt az oldalt, támogatja a kiemeléseket, az illusztrációkat és a speciális effektusokat, valamint a régebben szerkesztett lapokat megőrzi, amely lemásolható vagy helyettesíthető az aktuális példánnyal. A Wikipédia a leghíresebb wiki.

Miraheze uses MediaWiki, the same software that powers Wikipedia, which lets several people edit the same page, supports highlighting, illustrations, and special effects, and retains a copy of every page at every point in the past, which can be copied from or can replace the current copy.

A kezdőlap kifejezi elkötelezettségünket a webhely működése során.

Kik ezek az emberek?

A Miraheze felhasználóikat csak a felhasználónevük alapján ismerjük. Egy személy ugyanazt a felhasználónevet használja a Miraheze összes wikijén. A regisztráció során kiválaszthatod saját felhasználónevedet. A Miraheze felhasználó dönthet úgy is, hogy nyilvánosságra hozza saját személyazonosságát, azonban valaki más nevének engedély nélkül történő nyilvánosságra hozatala súlyos jogsértést vonhat maga után. Íme néhány szerep:

 • Intézők - Felelősek a globális közösséget érintő ügyekért, valamint a globális wiki cselekményekért; például olyan zavaró magatartás a wikiben, amivel nem lehet megoldani a saját adminisztratív tevékenységet. Kapcsolatba léphetsz velük az Intézők' hirdetőtábláján.
 • Rendszergazdák - Felelősek a Miraheze technikai működéséért, és annak biztosításáért, hogy minden rendeltetésszerűen működjön.
 • Igazgatóság - A Miraheze Limited irányító testülete. Pillanatnyilag a vállalat teljes pénzügyi, döntéshozatali, és célkitűzési hatásköre. Jelenleg 4 igazgató van.
 • Metaadminisztrátorok - Ők a "Meta" wikivel kapcsolatos kérdésekért felelnek. A metaadminisztrátorok csak a wikiért felelősek.

Mik ezek a wikik?

Jelenleg 7945 wiki van a Miraheze webhelyen. Találhatsz néhány wikit a wikik közlönye oldalon a szerző által létrehozott, indexképpel ellátott leírással. Örömmel vesszük, ha elolvasod őket, de még jobban örülünk, ha közreműködsz a szerkesztésükben. Az összes tárolt wiki listáját megtekintheted a Special:WikiDiscover oldalon.

There are currently 7945 wikis hosted on Miraheze. You can see a list of some wikis at Gazetteer of wikis with an author-created thumbnail description of the wikis. Many of these wikis welcome you to read them or even make contributions. For a list of all wikis hosted on Miraheze, see Special:WikiDiscover.

Miért éppen Miraheze a neve?

Ha szeretnéd tudni, a Miraheze Mira és Heze keveréke, melyek csillagot jelentenek.

Miért ne? Egyébként elég sokan másképp ejtik ki a Miraheze szót

Where does your logo come from?

Our logo is inspired by the old design of the MediaWiki logo and the identical nature of each honeycomb cell, symbolizing the ideal of being able to "clone" independent wikis while sharing a beneficial common infrastructure.

What does this acronym or abbreviation mean?

See User:NotAracham/Miraheze:Acronyms and Abbreviations.

Üzleti modell

Hogyan finanszírozd a tárhelyedet?

A Miraheze egy non-profit szervezet, és függ mások adományától. Nincsenek reklámok az oldalon, és minket nem egy kormány vagy egy vállalat finanszíroz, hanem teljes mértékben az adományainktól függünk. További információkért tekintsd meg a adomány és pénzügy oldalakat.

Miért nincsenek hirdetések?

Az emberek általában nem szeretik a hirdetéseket, és a hirdetések sosem fognak több pénzt termelni az adományoknál (a reklámok arra késztethetik az embereket, hogy hagyják abba az adományozást), valamint a hirdetések felvetik annak a kockázatát, hogy a reklámot folytató vállalatok nyomást gyakorolhatnak arra nézve, hogyan állítjuk be a wikik tartalmát. Védjük szerkesztőségi függetlenségünket, és az egyes wikikkel foglalkozó szerzők függetlenségét.

Hogyan tudok adományozni a Miraheze számára?

A Miraheze jelenleg elfogadja a Paypal fizetési módot. [$pp kattints ide] vagy küldj adományt közvetlenül a $donate-mail címre. A többi információért, kérjük olvasd el az adomány oldalt, vagy keresd meg Owen felhasználót.

Más módon is közreműködhetek?

Ennek nagyon örülnénk! Kérjük, olvasd el a hozzájárulás oldalt a további információkért.

Hány szerveretek van, és azok hol vannak?

Jelenleg 2 szerverünk található Londonban, melyek 10 virtualizált példányt tárolnak. De ezen kívül kettő Hollandiában van (bacula1, ns1), egy Kanadában (cp8), és a cp3 pedig Szingapúrban található. Szervereink nagy részét az OVH üzemelteti, de a bacula1 és az ns1 szervert a RamNode, valamint a cp3 nevezetűt pedig a DigitalOcean. Ezekről további információkat a szervereink listája oldalon, és a olvasgathatsz.

You can see more information and documentation about each of them on our list of servers and on their specific pages

A saját wikid

Hogyan kérhetek wikit?

Először is hozz létre egy fiókot, majd lépj a wikikérelem oldalra, amikor bejelentkeztél, és töltsd ki az űrlapot.

Hogyan tudom megerősíteni, amikor létrehozták a wikimet?

Kérelmednek meg kell jelennie a Farmer napló oldalán és a wikikérés várólista oldalon. Amikor valaki elfogadja a kérésedet, és létrehozza a wikidet, ez látható lesz a Farmer naplóban is. Ezenkívül értesítést kapsz, amikor elfogadják vagy elutasítják a kérelmedet.

You can also track your request via the request wiki queue. The Farmer log also displays a log of all wiki approvals and rejections.

Persze akadnak olyan esetek, amikor egy wiki nem hozható létre, például amikor már létezik egy azonos nevű wiki, vagy pedig nem adtál meg elegendő információt a kérelmedben, esetleg a tartalmi irányelv nézetével ellentétes, vagy lehet bármi más Miraheze irányelvek. Ebben az esetben értesítést kapsz a vitalapodon.

Hogyan indul el az új wikim?

Először is egy főoldalt adunk a wikidnek, a legjobb szöveggel a választott nyelven, mivel még senki sem írt a wikibe. Javasoljuk, hogy ezt írjad át, a saját anyagoddal, amit a látogató először szeretne látni.

You can also configure which skins and extensions are installed on your wiki by visiting Special:ManageWiki on your newly created wiki.

Mi lesz, ha valami nem stimmel?

Ez sajnos bármikor megtörténhet. Maradj nyugodt! Ellenőrizzed a kérésedet a farmer log oldalon, hogy megbizonyosodj arról, hogy a kérésed bekerült a naplóba. A probléma bejelentésének a leggyorsabb és ajánlott módja a Phabricator és az IRC, de hagyhatsz üzenetet a közösségi hirdetőtáblán, vagy kapcsolatba léphetsz a rendszergazdák egyikével. Ha hibaüzenet jelent meg, amikor megpróbáltad megtekinteni a wikidet, jegyezd meg, vagy másold át az információkat, és vedd fel a jelentésbe.

How do I transfer my wiki to Miraheze?

We have an entire page which explains how to transfer your wiki to Miraheze. Generally, you will need to send an XML dump to us, and an image dump if you also want to import images. Please check the page for more information.

Wiki governance

Who owns a wiki?

Since the early beginnings of wiki communities, wikis have generally operated on community consensus. This was the case with WikiWikiWeb, the very first wiki and is also the case with all Wikimedia projects, including Wikipedia. As such, Miraheze takes the stance that wikis are owned by their community and operate based on community consensus. No single person owns a wiki and can act as an autocratic dictator.

Wikis should generally try to strive to take local users into consideration where possible. Where possible too, administrators and bureaucrats should be elected by the local community and local communities should pass policies based on a community vote and community consensus.

Local administrators are sometimes afforded extra leverage when it comes to wiki governance. Some wikis sometimes pass policies and rules without consulting the community. While not the best, as long as the policy is not seriously challenged, it may stand. If the policy is challenged though, bureaucrats should not try to suppress the users in question but instead, the policy in question should go before a community vote for endorsement.

Bureaucrats do have discretion though to ignore the challenge if they feel that the contesting was done in bad-faith or by a user trying to circumvent a long-standing rule for their benefit. If a matter is not resolved adequately, Stewards may intervene if requested by local users or administrators. Stewards will first analyze the wiki, it's approved scope and policies and will decide from there whether intervention is needed or not.

What is consensus?

Error: no text specified (help).

Consensus is defined by Wiktionary as "General agreement among the members of a given group or community, each of which exercises some discretion in decision-making and follow-up action."

Consensus is just that. When users come to an agreement on how a community should be run. Consensus isn't just counting votes though, it's about seeing who makes the best, most thoughtful argument. For example, imagine User A is nominated for adminiship. User B, C, and D vote in favour but give no reason why or just say "I like them". User E votes against and cites proof that User A has been rude in the past to other users, that they have very little experience, and that they are not very active. In weighing votes, User E's vote weighs much heavier than User B, C, and D's because they gave solid reason to back their opinion while User B, C, and D did not.

Bureaucrats are generally in charge of determining local consensus unless they are inactive, in which case a Steward may do that in their stead if requested. Bureaucrats should never try to override community consensus or suppress the will of the community because of personal opinions.

There are only very limited sets of times when community consensus can be ignored, such as in extreme cases where the consensus would lead to a danger or instability in the community or where there are concerns with the voting process such as concerns of sockpuppetry, etc. In those cases, a Steward should be contacted to help. If the community is dissatisfied with the outcome of a decision, they may challenge it. If the community feels that consensus on any challenge was still interpreted wrong, they may contact Stewards who will attempt to mediate the issue.

What is Stewards' role within wikis?

Stewards are users elected by the global community at large to assist wikis with any issues that face them along with doing advanced tasks (such as deleting big pages, CheckUser, Oversight, assigning rights on wikis without bureaucrats, etc.) and acting as administrators/bureaucrats on wikis without active administrators/bureaucrats. Stewards try not to intervene locally where possible. If an issue can be resolved locally, Stewards try not to take any action and will try to leave it to local administrators.

Very rarely (if ever) do Stewards get involved in mediating editorial conflicts, unless the issue has escalated to a point where global policies like the Code of Conduct are being broken or where the issue has escalated to threats.

Stewards should not be the first people contacted when you have an issue on a wiki unless the issue is severe, and it breaks our global policies or where you feel you are uncomfortable raising an issue with local administrators because of fear of reprisal. If local administrators do not resolve an issue such as a conduct issue within a reasonable number of times, Stewards may be called in at the request of users.

Stewards are always expected to act in the community's best interests, after researching what the community is and how it works. They are not sole arbiters or dictators either. If there is an issue with how a Steward has assessed or interpreted an issue, please bring it to public attention on the Stewards requests page. Individual Steward actions are superseded by a consensus of Stewards, and even the consensus of Stewards must be informed by the will of the global Miraheze community and the policies that users have elected.

As mentioned above, Stewards act as bureaucrats on wikis without local bureaucrats. This means that they can promote or demote administrators and bureaucrats on wikis without local bureaucrats and can do other administrative tasks. Global Sysops help Stewards do some administrative tasks related to countervandalism on all wikis.

To what degree are wikis autonomous?

Much like Wikimedia, Miraheze allows for local self-rule and autonomy. All wikis are granted autonomy to act as their local community wishes, so long as they obey all global policies. Wikis are free to elect their own leaders, establish their own policies, and more. Stewards and other global officials very rarely meddle with local affairs unless requested to or a violation of our global policies occurs.

Unlike other wiki farms which may forcefully take actions that go against the will of the local community, Stewards will not do that unless there is a violation of global policies.

Do note though that while communities are autonomous, they are not entirely independent and free from regulations related to safety, security, civility, and legality. All wikis are subject to the laws of the United States, and must follow foundation policies and global community policies. Important policies include Privacy Policy, Terms of Use, and Content Policy.

Privát wikik

Mennyire lehet egy privát wiki privát?

Egy privát wikit csak a tagjai (valamint a Miraheze személyzete) tekinthetnek meg és szerkeszthetnek. Menj a wikid Szerkesztői jogok oldalára, és írd be a Miraheze bármely regisztrált felhasználójának nevét, az adott felhasználót a member kódba, és azonnal kidobja a szerkesztői jogát.

Under very rare circumstances, Stewards, System administrators and Trust and Safety can check private wikis. This is almost always to ensure compliance with all global policies, legal requirements, or to troubleshoot a problem on a wiki.

How to add a user to a private wiki

If you don't see the username of the person who you want to add to your wiki, that means their account doesn't exist locally. Please ask them to visit the wiki so that our login system can create a local account for them.

Miért láthatja mindenki a privát wiki főoldalamat?

Ez az egy oldal, ami mindig nyilvános. Megkerülheted ezt a szabályt úgy, hogy a fő tartalmát valamilyen más oldalra helyezed (mondjuk "Valódi főoldal"), majd úgy szerkesszed a főoldalt, hogy átirányíthasson oda:

#REDIRECT [[Valódi főoldal]]

Wiki editing and personalisation

Hogyan változtathatom meg a logómat vagy a favicont?

Ha nem tetszik a sárgásbarna Miraheze logó, és van egyedi grafikád, akkor faviconként telepítheted a wikid minden oldalára. Kérjük, olvasd el a ManageWiki súgóoldalt a módosítás végrehajtásának részleteiről.

How do I customise the look of my wiki?

Changing the look of a wiki is done mainly in two places:

 1. Select the skin at Special:ManageWiki under the Styling tab. With Default Skin set to Vector it will look more like the English Wikipedia.
 2. For more sophisticated styling, edit the style sheet at MediaWiki:Common.css

How do I add infoboxes?

Your new wiki starts blank, without any templates — and infoboxes are, usually, the most important ones. See this in-depth guide about infoboxes and how to create and use them.

What are templates and how do I add them to my wiki?

Templates are standard wiki pages whose content is designed to be transcluded (embedded) inside other pages. Templates are prefixed with "Template:" (are in the template namespace). They are created like any other wiki page.

Templates often have many other dependencies and can't simply be copied over from another wiki. Miraheze's most used templates are listed at dev:Category:Templates. These are well documented, and show what dependencies they have.

Miért nem tudom megcsinálni azokat a trükköket, melyeket más wikikben el tudom végezni?

Az új wikidben a rendes MédiaWiki telepítése történik meg. Sokan írtak "kiterjesztéseket" a MédiaWikire, de ezek többségét alapértelmezés szerint nem lesznek telepítve az új Miraheze wikikre. Néhány népszerű kiterjesztést engedélyez:

 • Hangfájlok feltöltése .MP3 formátumban
 • Alternatív megjelenítések írása, véletlenszerűen választandó
 • További funkciók a MédiaWiki metanyelvén
 • Oldalak listájának összeállítása a wikidben, amelyek beilleszthetőek egy oldalba
 • Hasznos módok más webhelyekről, például a Google Térképről történő további médiákra történő linkeléshez

A kiterjesztések oldal leírja a wikidre előre telepített kiterjesztéseket, bővítményeket, amelyek felvételét kérheted, és azokat a kiterjesztéseket, melyeket adatvédelmi és egyéb okokból nem adunk hozzá. Kérelmet a Funkciókérések segítségével készíthetsz. Segít, ha megadod a wikidhez hozzáadni kívánt kiterjesztés pontos nevét, vagy hivatkozhatsz annak oldalára a MediaWiki.org oldalon.

Wiki kezelési kérelmek

Hogyan tudom a wikimet csak olvashatóvá tenni?

Annak érdekében, hogy a wikid csak olvasható legyen bizonyos időközönként mindenkinek (beleértve téged is), engedélyezheted a "ProtectSite" kiterjesztést a ManageWiki fájlban.

Bizonyos felhasználók/csoportok számára csak olvashatóvá tételéhez használhatod a ManageWiki/engedélyek funkciót.

What are user groups?

User groups are groups of wiki users with certain user rights or permissons. Miraheze wikis come with a default set of user groups preassigned their applicable rights, but these can be customized. mw:Manual:User rights explains this in much more detail.

What is ManageWiki?

ManageWiki is a special tool that lets wiki bureaucrats edit their wiki's local configuration without needing a system administrator to do it for them. It is divided into 5 sections: Core settings, additional settings, extensions and skins, permissions and namespaces. ManageWiki is a very powerful tool, so please be careful to whom you grant the right. For more information, please check the ManageWiki page.

Ki vagy mi ez a "Phabricator"?

A Phabricator egy olyan rendszer, amelyen keresztül a wiki-tulajdonosok technikai segítséget kérhetnek a Miraheze-től rendszergazdák. A Phabricator azt jelenti, hogy nem kell egyetlen rendszergazdához irányítani a kérésedet, és nem kell foglalkoznod, hogy hol van az illető, éppen nyaral, vagy kilépett. A Phabricator emlékszik a kérésekre, és bárki számára lehetővé teszi, hogy önként jelentkezzen a kérés megválaszolásához. Kevésbé valószínű, hogy a kérelmek elvesznek vagy figyelmen kívül maradnak.

A Phabricator a MédiaWikitől egy különálló program, mely megjeleníti a wiki weblapjait, de a Miraheze ellenőrzése alatt áll

Be kell jelentkezned a Phabricatorba, de ha már be vagy jelentkezve a Miraheze-be, akkor ez automatikusan megtörténik, ha megnyomod a MédiaWiki logóval ellátott gombot.

Hogyan szerezhetek egyéni domaint a wikimnek?

A wikidnek nem feltétlenül a miraheze.org altartományban kell lennie. Bármely webcím lehet, amit csak szeretnél. Erről további információ található az egyedi domainek oldalon. Ha ezt szeretnéd, akkor a kérés benyújtása előtt olvasd el a Funkciókérések részt.

Hogyan készíthetek biztonsági másolatot a wikimről?

Az összes Miraheze wikiről biztonsági másolat készül a Tech:Bacula segítségével, de ha adminisztrátor vagy, használhatod a wiki Special:DataDump-ját, hogy azonnal XML-kiírást kapjál.

További részletekért lásd biztonsági mentések.

Hogyan távolíthatom el a bürokratát a wikimből?

A bürokraták a wiki legmagasabb rangú tisztviselői. Általában egy Miraheze intéző iránti kérelmet lehet igényelni a bürokrata eltávolítására. Meg kell indokolnod, például visszaélés. Az intéző bizonyítékokat (például konkrét szerkesztéseket) szeretne, melyek megmutatják a konkrét okokat is.

Egy adott felhasználó elleni mozdulatokon kívül használhatod a ManageWiki/engedélyek lehetőséget arra, hogy felhatalmazd a wikidben lévő felhasználók egy csoportját a bürokraták eltávolítására. Ha azonban a bürokraták eltávolíthatják egymást, a bürokraták eltávolíthatnak téged is.

Lehet-e Felügyeleti vagy CheckUser jogom?

Intézők felhatalmazással rendelkeznek arra nézve, hogy ezeket a jogokat más felhasználókra ruházza át, de általában az Intéző testület úgy gondolja, hogy az összes kérést időben kezelni tudja. .

 • felügyelő lehetővé teszi a szerkesztések elrejtését az állandó nyilvánosság elől. Néha szükség van erre, ha az információk puszta nyilvánosságra hozatala sérti valakinek a jogait, és nem elég a szerkesztés visszavonása. Például, ha egy oldal neve személyes adatokat közöl vagy becsületsértő, akkor nem elég csak az oldalt törölni. Ez hasonló a helyi rendszergazdák által elérhető Revision Deletion funkcióhoz, de a Felügyelet funkcióval csak a staff és az intézők nagyon korlátozott csoportja láthatja.
 • CheckUser közzéteszi az IP-címet és egyéb eszközinformációkat, melyekről a felhasználók elérhetik a Miraheze wikiket. Néha bizonyítékot szolgáltathat, hogy a wikit rongáló több felhasználó valójában egyetlen személy vagy potenciálisan kapcsolatban állnak egymással.
 • Ha egy szerkesztés felügyeletet igényel, akkor lehetőség szerint az IRC vagy Discord oldalt lehet használni, és írd be a @stewards szót, hogy minden intézőhöz szólhass. Kérjük, ne tegyél közzé semmilyen magán információt. Ha egy intéző nem válaszol, küldhetsz e-mailt is stewards[at]Miraheze[dot]org címen.
 • Ahol a CheckUser segítségére van szükséged, a legtöbb esetben segítséget kérhetsz a Stewards' Noticeboard oldalon is. Ha nem szeretnél nyilvánosan segítséget kérni, vagy ha úgy gondolod, hogy privát információkról van szó, kérjük, lépj kapcsolatba az intézőkkel a fenti módszerek egyikével.

Most engedélyeztem egy kiterjesztést vagy módosítottam egy beállítást, de nem hiszem, hogy működik, mit tegyek?

Néhány kiterjesztés Flow és Visual Editor akár 15 percig is eltarthat, amíg megkezdi a munkát, mivel várnunk kell a Parsoid elindítására. Ha 15 perc elteltével sem működik, kérjük, próbáld meg kikapcsolni és újra bekapcsolni a bővítményt, vagy mentsd újra a konfigurációs változást, és várj további 10 percet. Ha továbbra is problémád van, akkor kérj segítséget a Phabricator oldalon, és megpróbáljuk a lehető leghamarabb működtetni.

How do I change my wikis license?

To change your wikis license, you must go to Special:ManageWiki/settings and switch to the editing section. There, look for Content Licensing, click the dropdown menu below it, and select the license you want.

If you do not see your desired license, please request it to be set on Phorge.

How do I make my wiki appear in search engines?

To make your wiki indexed by search engines, like Google, Bing, etc, you'll need to register a search console with the search engine and set up WikiSEO, then optimize your wiki to rank higher in results.

Zárt wikik

Hogyan záródhat be egy wiki?

A wiki bezárul (inaktívvá válik), mikor a Special:ManageWiki menüpontra lépsz, és bejelölöd a Closed gombot. A program újra megnyílik, amikor visszatérsz a Special:ManageWiki oldalra és törli a jelet erről a gombról.

A wikit az intézők is bezárhatják egy bizonyos inaktivitás után, amint azt a nyugalmi házirend meghatározza. "Olvasd el a tényleges házirend dokumentumát, ne hagyatkozz erre az összefoglalóra." A Nyugalmi házirend 2016. január 5-én lépett hatályba, és minden wikire vonatkozik.

Ha átolvastál, tanulmányoztál egy zárt wikit, és úgy gondolod, hogy tovább tudod vinni, kérjük, keresd fel az Elfogadási kérelmek oldalt.

Hogyan helyezhetem át a wikimet?

Az oldalak exportálása egy wikiből, például egy tükrös webhelyre vagy a Miraheze-től eltérő webhostra, fordítva történik, ha egy másik wikiből importálunk oldalakat a Miraheze wikire.

Ha a wikid kis számú oldalból áll, a Special:AllPages felsorolja azokat. Ezt a listát átmásolhatod és beillesztheted a Special:Export oldalba.

Ha a wikid nagyobb, a Miraheze segítséget nyújthat. Ezt a segítséget úgy kérheted, hogy jegyet nyitsz a Phabricatoron.

Ha a célwebhost nem használja a MédiaWiki szoftvert, előfordulhat, hogy az oldalak átalakításra kerülnek a célwebhost által használt formátumba. A Miraheze ebben nem tud segíteni.

Vegyes

A konfigurációt hol találom meg?

Van egy GitHub organization oldalunk, ahol tároljuk a konfigurációnkat, kiterjesztéseinket, a MédiaWiki telepítését, és más kódokat.

A wiki konfigurációja mw-config repo itt található.

Miért nem férek hozzá a webhelyhez a HTTP használatával?

Az eredeti HyperText Transfer Protocol (HTTP) során egy webkiszolgálóhoz intézett kérelem vagy válasz darabjai egyszerű vezetékes vagy vezeték nélküli hálózaton keresztül áramoltak, melyet bárki könnyen el tudott olvasni. A HTTPS egy olyan protokoll, amely minden csomagot megkever, hogy nehezebb legyen az elfogásuk. A Wikipédia és más projektek váltottak HTTPS-re 2015-ben. Csak a HTTPS-t támogatja, a személyes adatok biztonságának megőrzése és a felhasználók védelme érdekében downgrade támadások ellen. Ezenkívül megköveteljük, hogy az egyedi domain névvel rendelkező Miraheze wikik érvényes SSL tanúsítvánnyal rendelkezzenek.

Problémám van egy felhasználóval vagy egy wikivel

Ha sajnos problémáid adódtak a felhasználókkal vagy a wikikkel, akkor vannak lépések, melyeket megtehetsz a vita rendezése érdekében. Kérjük, próbálj mindig emberi és nyugodt maradni.

Ha egy felhasználó

 1. Beszélj velük
 2. Beszéld meg egy adminnal. Csak ezen a wikin (meta.miraheze.org), használd a Meta:Administrators' noticeboard oldalt.
 3. Ha nincs megoldás, akkor olvasd el a Magatartás kódexet. Ha CoC-kérdés, akkor írj egy e-mailt a conduct[at]Miraheze[dot]org címre.

Ha egy wiki

 1. Először is beszéljétek meg a problémát a helyi wiki munkatársaiddal
 2. Ha továbbra is fennáll a probléma, akkor kérdezz meg egy Intézőt, segítséget kérhetsz az Üzenőfal segítségével, vagy e-mailt írhatsz a stewards[at]Miraheze[dot]org címre, a tartalmi irányelv oldal, vagy a globális irányelvek alapján történő végrehajtáshoz.

Editorial disputes usually are not resolved by Stewards. Stewards will always defer editorial disputes to local administrators. Coming to Stewards attempting to get them to overturn a local decision will not work.

Még mindig van kérdésed?

Ha van még kérdésed, amire a GYÍK nem válaszolt, bátran kérdezz a Közösségi üzenőfal segítségével, vagy vedd fel velünk a kapcsolatot.