Usein kysytyt kysymykset

From Miraheze Meta, Miraheze's central coordination wiki
This page is a translated version of the page FAQ and the translation is 50% complete.
Outdated translations are marked like this.
Frequently asked questions

Tervetuloa Mirahezeen, olemme iloisia että olet täällä! Tällä sivulla on vastauksia useimmin kysyttyihin kysymyksiin, joihin käyttäjät saattavat etsiä vastausta. Jos sinulla on vielä kysyttävää, voit kysyä apua Yhteisön ilmoitustaululla.

Tämä sivu ei ole käytäntödokumentti, vaan johdanto-opas. Siinä viitataan joihinkin varsinaisiin käytäntöihin, kuten Epäaktiivisuuskäytäntöön. Lisätietoja on luettavissa kyseisissä dokumenteissa.

Yleistä

Mikä tämä paikka on?

Tervetuloa Mirahezeen! Miraheze on wikifarmi, joka tarkoittaa, että ylläpidämme lukuisia wikejä kaikenlaisista aiheista. Vaikka ylläpidämmekin näitä wikejä, ota huomioon, että emme virallisesti operoi niissä. Jos sinulla on kysyttävää jonkin wikin paikallisiin käytäntöihin liittyen, otathan yhteyttä wikin paikallisiin ylläpitäjiin.

Miraheze käyttää MediaWikia, samaa ohjelmistoa kuin Wikipediakin, jonka myötä useiden ihmisten on mahdollista muokata samoja sivuja ja joka tukee korostuskeinoja, kuvituksia, erikoisominaisuuksia ja säilyttää kopion jokaisen sivun kustakin kehitysvaiheesta, jolla sivun nykyinen versio voidaan haluttaessa korvata.

Meillä on ollut käyttäjiämme kohtaan samat sitoumukset jo yli seitsemän vuoden ajan. Löydät tietoa noista sitoumuksista etusivultamme.

Kuka pyörittää Mirahezeä?

Toisin kuin monilla yhtiöillä ja hankkeilla, Mirahezellä ei ole virallisesti palvelua pyörittävää "henkilökuntaa". Sen sijaan Mirahezea pyörittää joukko vapaaehtoisia, jotka hoitavat farmin päivittäiset operaatiot. Alla on eräitä tärkeitä:

 • Ylivalvojat - Ylivalvojat ovat yhteisön korkea-arvoisimpia käyttäjiä. He vastaavat järjestelmänlaajuista yhteisöä koskevista asioista sekä kaikista järjestelmänlaajuisista wikitoiminnoista. Esimerkiksi häiritsevä käyttäytyminen wikissä, jota ei pysty ratkaisemaan riittävästi wikin paikallisella hallinnollisella toiminnalla, menee ylivalvojien hoidettavaksi. Voit ottaa heihin yhteyttä ylivalvojien ilmoitustaululla.
 • Järjestelmän ylläpitäjät - Järjestelmän ylläpitäjät ovat vastuussa Mirahezen teknisestä toiminnallisuudesta ja varmistavat, että kaikki toimii niin kuin pitää.
 • Board of Directors - The Board of Directors is the governing body of WikiTide Foundation, a U.S. 501(c)(3) educational nonprofit who oversees the Miraheze project and has full financial, decision, and goal-making authority for the company.
 • Metan ylläpitäjät - Metan ylläpitäjät ovat vastuussa tätä wikiä, "Metaa", koskevista asioista. Metan ylläpitäjät ovat vastuussa vain tästä wikistä.

Minkätyyppisiä wikejä ylläpidätte?

Miraheze ylläpitää kaikenlaisia wikejä, aina pienistä suljetuista yhteisöistä suuriin fanipohjaisiin ja yhteistyöpohjaisiin projekteihin, kunhan ne vain ovat linjassa Sisältökäytäntömme kanssa.

Tällä hetkellä Mirahezen ylläpidossa on 6680 wikiä. Osa niistä on listattu sivulla Gazetteer of wikis, jonne niiden tekijät ovat kirjoittaneet wikeistä lyhyitä kuvauksia. Monet näistä wikeistä toivottavat sinut tervetulleeksi lukemaan tai jopa tekemään muokkauksia. Luettelo kaikista Mirahezen ylläpitämistä wikeistä on sivulla Special:WikiDiscover.

Miksi tämän nimi on Miraheze?

Kun yksi Mirahezen perustajista työskenteli Wikimedia Foundationille, osa heidän palvelimistaan oli nimetty tähtien mukaan. Kaksi niistä oli nimeltään mira ja heze, ja ne yhdistämällä syntyi nimemme, Miraheze! Mira ja Heze ovat siis kumpikin tähtiä.

Mitä tulee viralliseen lausuntatapaan, sitä ei varsinaisesti ole. Eri ihmiset lausuvat Mirahezen monilla eri tavoilla, ja vuonna 2022 yleisin vaikuttaisi olevan (englannin kielen lausumisohjeilla ilmaistuna) "meer-ah-heez".

Where does your logo come from?

Our logo is inspired by the old design of the MediaWiki logo and the identical nature of each honeycomb cell, symbolizing the ideal of being able to "clone" independent wikis while sharing a beneficial common infrastructure.

Liiketoimintamalli

Kuinka rahoitatte hosting-palvelunne?

Miraheze on voittoa tavoittelematon ja riippuu täysin sinunkaltaistesi ihmisten lahjoituksista. Emme näytä mainoksia, eikä yritys tai hallitus rahoita meitä, joten olemme täysin riippuvaisia anteliaista lahjoittajistamme. Katso lisätietoja kohdista lahjoita ja rahoitus.

Miksi ette näytä mainoksia?

Syitä on useita. Ihmiset eivät pidä mainoksista, mainokset eivät tuota meille enemmän rahaa kuin mitä saamme lahjoituksina (ja mainokset saattaisivat aiheuttaa lahjoituksien vähenemisen), mainokset haittaavat yksityisyydensuojaasi, ja mainoksiin sisältyy se riski, että mainostavat yritykset alkaisivat painostaa meitä muuttamaan wikien sisältöä. Puolustamme toimituksellista riippumattomuuttamme ja yksittäisten wikien parissa työskentelevien kirjoittajien riippumattomuutta.

Kuinka voin lahjoittaa Mirahezelle?

Miraheze hyväksyy tällä hetkellä kaikki PayPalin hyväksymät maksutavat. Voit [$pp klikata tätä] tai lähettää lahjoituksen suoraan osoitteeseen $donate-mail. Lisätietoja: lahjoita tai ota yhteyttä käyttäjään Owen.

Voinko osallistua muilla tavoin?

Tietysti! Tarvitsemme aina lisää vapaaehtoisia. Katso lisää tietoa asiasta sivulta Osallistuminen. Jos haluat saada tietää lisää, voit kysyä Yhteisön ilmoitustaululla.

Kuinka monta palvelinta teillä on ja missä päin maailmaa ne sijaitsevat?

Tammikuusta 2022 lähtien meillä on ollut oma fyysinen laitteisto, jossa isännöimme suurimman osan palvelimistamme. SCSVG:ksi kutsumamme palvelin sijaitsee Ison-Britannian Stevenagessa. Oman laitteistomme lisäksi isännöimme myös välimuistipalvelimia OVH:lla ja ns1:tä (nimipalvelimia) RamNoden kanssa.

We are in the process of moving to dedicated servers located in the United States, and expect to be done by March 2024.

Voit katsoa lisätietoja jokaisesta palvelinluettelostamme ja niiden omilla sivuillaan.

Wikit yleisesti

Miten voin pyytää wikiä?

Aivan ensiksi luo itsellesi käyttäjätunnus. Sen jälkeen mene sivulle Special:RequestWiki sisäänkirjautuneena, täytä lomake ja lähetä se. Muistathan sisällyttää pyyntöösi paljon tietoa wikistäsi, jotta voimme hyväksyä sen. Wikit, joiden kuvauksesta puuttuvat yksityiskohtaiset tiedot saatetaan hylätä.

Miten voin olla varma että wikini on luotu?

Jos käyttäjätunnukseesi on liitetty sähköposti, sinun tulisi saada wikisi luomisesta ilmoittava sähköposti. Jos näin ei käy, lisää tunnukseesi sähköposti, koska jos hävität salasanasi, et muuten enää voi päästä tunnukseesi käsiksi. Saat wikisi luomisen jälkeen myös wikinsisäisen ilmoituksen.

Voit myös seurata pyyntöäsi wikinpyyntöjonon kautta. Wikien luonnin lokissa näkyy myös lokitiedot kaikista wikien hyväksymisistä ja hylkäämisistä.

Toisinaan wikiä ei pysty luomaan, jos esimerkiksi samanniminen wiki on jo olemassa, jos et antanut pyynnössäsi tarpeeksi tietoja tai jos sen luominen olisi joko Sisältökäytännön tai minkä tahansa muun Mirahezen käytännön vastaista. Tällaisessa tapauksessa wikienluoja ilmoittaa tästä sinulle wikipyynnön kautta.

Millainen on uuden wikini aloitustila?

Laitamme wikiisi etusivun, jonka teksti (valitsemallasi kielellä) on mahdollisimman kutsuva, koska kukaan wikin jäsen ei ole vielä kirjoittanut mitään oikeaa. Suosittelemme muokkaamaan siihen sen, minkä ikinä haluatkaan lukijoiden näkevän ensimmäiseksi.

You can also configure which skins and extensions are installed on your wiki by visiting Special:ManageWiki on your newly created wiki.

Entä jos jokin menee vikaan?

Näin voi valitettavasti käydä silloin tällöin. Pysy rauhallisena! Tarkista wikien luonnin lokista, että pyyntö on varmasti päässyt lokiin ja hoidettu. Nopeimmat (ja suositeltavimmat) tavat ilmoittaa ongelmasta ovat Phabricator, IRC ja Discord, mutta voit myös jättää viestin yhteisön ilmoitustaululle tai ottaa yhteyttä valitsemaasi järjestelmän ylläpitäjään. Jos sait virheilmoituksen yrittäessäsi katsella wikiäsi tai suorittaa jotain toimintoa, joka sinun olisi pitänyt pystyä tekemään, ota ilmoituksen tiedot talteen ja sisällytä ne raporttiisi.

Miten voin siirtää wikini Mirahezeen?

We have an entire page which explains how to transfer your wiki to Miraheze. Generally, you will need to send an XML dump to us, and an image dump if you also want to import images. Please check the page for more information.

Wikin hallinto

Kuka omistaa wikin?

Wikiyhteisöjen alkuajoista lähtien wikit ovat yleensä toimineet wikin konsensuksella. Näin tapahtui WikiWikiWebissä (aivan ensimmäisessä wikissä) ja myös kaikissa Wikimedia-projekteissa, kuten Wikipediassa. Miraheze ottaa sellaisen kannan, että wikit ovat omien yhteisöjensä omistamia ja toimivat yhteisön konsensuksen pohjalta. Kukaan yksittäinen henkilö ei omista wikiä eikä voi täten toimia autokraattisena diktaattorina.

Wikien tulisi yleensä pyrkiä ottamaan paikalliset käyttäjät huomioon mahdollisuuksiensa mukaisesti. Paikallisen yhteisön tulisi myös valita ylläpitäjät ja byrokraatit mahdollisuuksiensa mukaan, ja niiden tulee hyväksyä sellaista politiikkaa, joka perustuu yhteisön äänestyksiin ja yhteisymmärrykseen. Paikallisille ylläpitäjille tarjotaan joskus ylimääräistä vaikutusvaltaa wikin hallinnassa. Jotkut wikit hyväksyvät joskus käytännöt ja säännöt yhteisöään kuulematta. Vaikka se ei olekaan paras valinta, se voi kestää niin kauan kuin politiikkaa ei kyseenalaisteta vakavasti. Jos politiikkaa kyseenalaistetaan, byrokraattien ei pitäisi yrittää estää kyseisiä käyttäjiä vaan politiikan tulisi mennä yhteisön mukaan ja kaikista estotoimista tulisi olla yhteisön hyväksyntä. Byrokraateilla on kuitenkin harkintavaltaa jättää haaste huomiotta, mikäli he kokevat sen tehdyn vilpittömässä mielessä tai käyttäjän yrittäessä kiertää sääntöjä. Jos asia ei ratkea asianmukaisesti, voivat ylivalvojat puuttua asiaan paikallisten käyttäjien tai ylläpitäjien pyynnöstä. Ylivalvojat analysoivat ensin wikin ja sen hyväksytyn laajuuden ja käytännöt, ja päättävät, tarvitaanko interventiota vai ei.

Mikä on konsensus?

Error: no text specified (help). Wikisanakirja määrittelee konsensuksen seuraavasti: "General agreement among the members of a given group or community, each of which exercises some discretion in decision-making and follow-up action."

Consensus is just that. When users come to an agreement on how a community should be run. Consensus isn't just counting votes though, it's about seeing who makes the best, most thoughtful argument. For example, imagine User A is nominated for adminiship. User B, C, and D vote in favour but give no reason why or just say "I like them". User E votes against and cites proof that User A has been rude in the past to other users, that they have very little experience, and that they are not very active. In weighing votes, User E's vote weighs much heavier than User B, C, and D's because they gave solid reason to back their opinion while User B, C, and D did not.

Bureaucrats are generally in charge of determining local consensus unless they are inactive, in which case a Steward may do that in their stead if requested. Bureaucrats should never try to override community consensus or suppress the will of the community because of personal opinions. There are only very limited sets of times when community consensus can be ignored, such as in extreme cases where the consensus would lead to a danger or instability in the community or where there are concerns with the voting process such as concerns of sockpuppetry, etc. In those cases, a Steward should be contacted to help. If the community is dissatisfied with the outcome of a decision, they may challenge it. If the community feels that consensus on any challenge was still interpreted wrong, they may contact Stewards who will attempt to mediate the issue.

What is Stewards' role within wikis?

Stewards are users elected by the global community at large to assist wikis with any issues that face them along with doing advanced tasks (such as deleting big pages, CheckUser, Oversight, assigning rights on wikis without bureaucrats, etc.) and acting as administrators/bureaucrats on wikis without active administrators/bureaucrats. Stewards try not to intervene locally where possible. If an issue can be resolved locally, Stewards try not to take any action and will try to leave it to local administrators. Very rarely (if ever) do Stewards get involved in mediating editorial conflicts unless the issue has escalated to a point where global policies like the Code of Conduct are being broken or where the issue has escalated to threats.

Stewards should not be the first people contacted when you have an issue on a wiki unless the issue is severe, and it breaks our global policies or where you feel you are uncomfortable raising an issue with local administrators because of fear of reprisal. If local administrators do not resolve an issue such as a conduct issue within a reasonable number of times, Stewards may be called in at the request of users.

Stewards are always expected to act in the community's best interests, after researching what the community is and how it works. They are not sole arbiters or dictators either. If there is an issue with how a Steward has assessed or interpreted an issue, please bring it to public attention on the Stewards requests page. Individual Steward actions are superseded by a consensus of Stewards, and even the consensus of Stewards must be informed by the will of the global Miraheze community and the policies that users have elected.

As mentioned above, Stewards act as bureaucrats on wikis without local bureaucrats. This means that they can promote or demote administrators and bureaucrats on wikis without local bureaucrats and can do other administrative tasks. Global Sysops help Stewards do some administrative tasks related to countervandalism on all wikis.

Kuinka itsenäisiä wikit ovat?

Paljolti Wikimedian tavoin Miraheze sallii wikeille paikallisen itsehallinnon ja itsenäisyyden. Kaikille wikeille myönnetään autonomia toimia paikallisen yhteisönsä tahdon mukaan, kunhan se on linjassa kaikkien järjestelmänlaajuisten käytäntöjen kanssa. Wikit saavat vapaasti valita omat johtajansa, vakiinnuttaa omia käytäntöjään ja paljon muuta. Ylivalvojat ja muut järjestelmänlaajuiset "viranomaiset" sekaantuvat wikien paikalliseen toimintaan harvoin, jos heiltä ei olla erikseen pyydetty tai järjestelmänlaajuisia käytäntöjä ei olla rikottuun. Toisin kuin muut wikifarmit, jotka saattavat toteuttaa toimenpiteitä väkisin vastoin paikallisen yhteisön tahtoa, Mirahezen ylivalvojat eivät tee näin, ellei sitten järjestelmänlaajuisia käytäntöjä olla rikottu.

Do note though that while communities are autonomous, they are not entirely independent and free from regulations related to safety, security, civility, and legality. All wikis are subject to the laws of the United States, and must follow foundation policies and global community policies. Important policies include Privacy Policy, Terms of Use, and Special:MyLanguage/Content Policy.

Yksityiset wikit

Kuinka yksityinen "yksityinen wiki" on?

Yksityistä wikiä voivat lukea ja muokata vain sen jäseniksi kutsutut käyttäjät (ja tarvittaessa myös Mirahezen henkilökunta, järjestelmän ylläpitäjät ja Trust and Safety). Voit mennä wikissäsi Special:UserRights-toimintosivulle ja syöttää siihen minkä tahansa rekisteröityneen Miraheze-käyttäjän nimen, jonka sitten voit lisätä wikisi jäseneksi lisäämällä hänet ryhmään member.

If you don't see the username of the person who you want to add to your wiki, that means their account doesn't exist locally. Please ask them to visit the wiki so that our login system can create a local account for them.

Under very rare circumstances, Stewards, System administrators and Trust and Safety can check private wikis. This is almost always to ensure compliance with all global policies, legal requirements, or to troubleshoot a problem on a wiki.

Miksi yksityisen wikini etusivu näkyy kaikille?

Etusivu on aina julkisena näkyvillä, säännön mukaan. Voit kuitenkin kiertää tätä sääntöä laittamalla wikisi etusivun sisällön muulle sivulle kuin etusivuksi määritellylle sivulle (nimeltään vaikkapa "Etusivu kakkonen") ja muuttaa etusivuksi määritellyn sivun ohjaukseksi siihen: #REDIRECT [[Etusivu kakkonen]].

Wiki management requests

What is ManageWiki?

ManageWiki is a special tool that lets wiki bureaucrats edit their wiki's local configuration without needing a system administrator to do it for them. It is divided into 5 sections: Core settings, additional settings, extensions and skins, permissions and namespaces. ManageWiki is a very powerful tool, so please be careful to whom you grant the right. For more information, please check the ManageWiki page.

Mikä on Phabricator?

Phorge is a system by which wiki bureaucrats can report technical issues to system administrators or request configuration changes for configuration variables that are not in ManageWiki. Phorge is not meant for general support requests like help with CSS, only for technical issues. For general support, check out the Help center

Phorge is separate from MediaWiki, which is the software powering your wiki, but it is still under the control of Miraheze.

Please check out the Phorge page for a guide on how to sign in to Phorge. Generally, it's pretty straightforward. On the sign-in page, click the MediaWiki logo to be signed in to Miraheze.

Miksei wikissäni ole samoja ominaisuuksia kuin muissa wikeissä?

Kaikissa uusissa wikeissä on asennettuna tavanomainen MediaWiki-asennus, josta saattaa puuttua haluamiasi ominaisuuksia. Monet ihmiset ovat kirjoittaneet MediaWikiin laajennuksia, jotka laajentavat MediaWikiä ja lisäävät uusia ominaisuuksia. Suurin osa näistä ei kuitenkaan ole oletuksena kytketty päälle uusissa Mirahezen wikeissä. Eräitä suosittuja laajennuksia ovat:

 • Additional functions in the MediaWiki meta-language
 • Assembling lists of pages on your wiki, which can be inserted into a page
 • Helpful ways of linking to additional media from other websites, such as Google Maps
 • Sivujen kääntäminen
 • Sosiaalisten profiilien järjestelmän käyttö

The page Extensions describes extensions that are pre-enabled on your wiki, extensions you can enable yourself via ManageWiki, and extensions we won't add for privacy, security, and other reasons. Check that page out to see how to request extensions not in ManageWiki.

Miten saan vaihdettua logoni tai favicon-kuvani?

Yksityiskohtaiset ohjeet muutoksen tekemiseen löytyvät täältä.

Miten saan wikilleni oman verkkotunnuksen?

Jos et halua, että wikisi käyttää miraheze.org-aliverkkotunnusta, voit pyytää meitä vaihtamaan sen mihin tahansa omistamaasi verkkotunnukseen. Lisää tietoa tästä on sivulla Mukautetut verkkotunnukset.

Miten saan tehtyä varmuuskopion wikistäni?

Jos olet paikallinen ylläpitäjä, voit mennä wikissäsi sivulle Special:DataDump ja pyytää varmuuskopiota.

Lisätietoja tästä löytyy sivulta Varmuuskopiot.

Miten saan wikistäni kirjoitussuojatun?

For making your wiki read-only from everyone (including yourself) for specific periods of time, you can enable the "ProtectSite" extension in ManageWiki.

For making it read-only to specific users/groups only, you can utilise the ManageWiki/permissions feature.

Miten poistan byrokraatin wikistäni?

Bureaucrats are the highest-ranking officials of a wiki. If you wish to remove a bureaucrat, please request that on the Stewards requests page. You must have a valid reason, such as abuse, resignation, or there must be consensus in the wiki to do so. The Steward will want evidence (such as specific edits) that shows you are not just asking them to take one side in a clash of personalities.

Bureaucrats can also change ManageWiki permissions to empower them to remove other bureaucrats, including you. Note that this change should not be done without community consensus. If Stewards feel a bureaucrat demotion was unjustified, they reserve the right to revert the demotion and may take local action to resolve any issues.

Voinko käyttää häivytystä tai osoitepaljastusta?

Yksin ylivalvojilla on valta myöntää näitä oikeuksia muille käyttäjille, mutta yleisesti ottaen he tuntevat ehtivänsä hoitamaan kaikki tällaiset pyynnöt. Osoitepaljastajan ja häivyttäjän oikeudet voidaan myöntää paikallisesti paikallisen, ylivalvojuuden myöntämiseen kelpaavan äänestyksen tuloksena. Lisää tietoa löytyy näitä käsitteleviltä sivuilta.

 • If you require Oversight of an edit, please privately contact a Steward via email to stewards@miraheze.org, Discord or IRC. DO NOT REQUEST THIS IN PUBLIC!
 • Where CheckUser assistance is needed, you may request help on the Steward requests board in most cases. If you are not comfortable requesting help publicly, or you believe private information is involved which you should reveal, please contact the Stewards via the above methods.

I just enabled an extension or changed a setting but I don't think it is working, what should I do?

Please try turning the extension off and on again or re-saving the configuration change and then wait a few minutes. If you are still having an issue, please ask for help on Phorge and we will try to get it working as soon as possible.

How do I change my wikis license?

To change your wikis license, you must go to Special:ManageWiki/settings and switch to the editing section. There, look for Content Licensing, click the dropdown menu below it, and select the license you want.

If you do not see your desired license, please request it to be set on Phorge.

How do I add infoboxes?

Your new wiki starts blank, without any templates — and infoboxes are, usually, the most important ones. See this in-depth guide about infoboxes and how to create and use them.

How do I make my wiki appear in search engines?

To make your wiki indexed by search engines, like Google, Bing, etc, you'll need to register a search console with the search engine and set up WikiSEO, then optimize your wiki to rank higher in results.

Suljetut wikit

Miten wiki sulkeutuu?

Wiki sulkeutuu (siitä tulee epäaktiivinen), kun menet sivulle Special:ManageWiki ja valitset vaihtoehdon Suljettu. Wikin voi myös avata samalla sivulla poistamalla valinnan tästä vaihtoehdosta.

Wiki sulkeutuu myös automaattisesti Epäaktiivisuuskäytännön määrittelemän epäaktiivisuuden jakson jälkeen. Luethan myös varsinaisen käytäntösivun tämän epäkattavan yhteenvedon lisäksi. Epäaktiivisuuskäytäntö tuli voimaan 5. tammikuuta 2016 ja koskee kaikkia wikejä.

If you have perused a closed wiki and believe you could take it further, please go to Requests for reopening wikis.

Miten voin siirtää wikini?

Exporting pages from a wiki, such as to a mirror site or to a host other than Miraheze, is the reverse of importing pages from another wiki onto your Miraheze wiki.

If your wiki consists of a small number of pages, Special:AllPages list them. You can copy this list and paste it into the Special:Export page to produce a content dump in XML format.

If your wiki is larger, Miraheze can provide assistance. You should request this assistance by opening a ticket on Phorge.

If the target host does not use the MediaWiki software, the pages may require conversion into the format that the target host uses. Miraheze cannot help you with that.

Sekalaista

Where can I find your configuration?

We have a GitHub organisation where we store our Puppet configuration, extensions, MediaWiki install and other code.

The config for wikis can be found in the mw-config repository.

Why can't I access the site using HTTP?

HTTP is prone to attacks and your connection can be eavesdropped by anyone who knows how to. For your safety, we use HTTPS to secure your connection between your browser and our servers.

Ongelma käyttäjän tai wikin kanssa

If you've had issues with users or wikis, there are steps you can take to settle the dispute. Please try to remain civil and calm at all times. All users are bound to the Code of Conduct. No one is above it, including wiki administrators and Miraheze's own volunteers. Incivility will not be tolerated at all.

Jos kyseessä on käyttäjä

 1. yritä keskustella hänen kanssaan
 2. ilmoita ongelmasta ylläpitäjälle. Tässä wikissä (meta.miraheze.org) voit tehdä sen ylläpitäjien ilmoitustaululla.
 3. jos ratkaisua ei ole ja asia on Code of Conduct-ohjeistomme vastainen, voit lähettää asiasta sähköpostia osoitteeseen conduct[at]miraheze[piste]org.

Jos kyseessä on wiki

 1. Please raise all local issues with local wiki administrators first.
 2. If there are still issues or if the issue involves a severe violation of our global policies, and you do not feel comfortable contacting the wiki's administrators, you may contact a Steward for help either on the Steward requests board or via email to stewards@miraheze.org. If you are reporting violations of the Content Policy or other global policies, please make sure to include plenty of evidence.

Editorial disputes usually are not resolved by Stewards. Stewards will always defer editorial disputes to local administrators. Coming to Stewards attempting to get them to overturn a local decision will not work.

Edelleen jotain kysyttävää?

Jos sinulla on mikä tahansa kysymys johon et ole saanut vastausta luettuasi tätä sivua, älä epäröi esittää sitä Yhteisön ilmoitustaululla tai ottaa meihin yhteyttä.