Egyéni domainek

From Miraheze Meta, Miraheze's central coordination wiki
This page is a translated version of the page Custom domains and the translation is 43% complete.
Outdated translations are marked like this.
Egyéni domainek

A Miraheze lehetővé teszi egy egyéni domain használatát a wikihez. Ahelyett, hogy a mywiki.miraheze.org-ot (a miraheze.org aldomaint) kellene használnod, használhatod a saját domainedet (pl. mywiki.com, wiki.domain.com, stb.). További információkért olvasd el az alábbi lépéseket.

Lépések

Egy egyedi domain beállítása olyan egyszerű, mint a 4 lépés:

1.

Get a domain.

 • To set up a custom domain, you will need to get a domain. There are many reputable registrars such as Namecheap where you can purchase a domain. Don't want to pay money for a domain? Click here for free domain services.

2.

Point it to Miraheze.

 • Once you have a domain, you'll need to point it to Miraheze. You can either point the nameservers to Miraheze or set a CNAME record for the subdomain you want your wiki on pointing to mw-lb.miraheze.org.
 • Mire mutat a névszerverek a Mirahezén? Állítsd be a névszervereket "ns1.miraheze.org" és "ns2.miraheze.org" névre (ha nem tudod, hogyan kell ezt megtenni, fordulj a domain regisztrátorodhoz).

Egy aldomain Mirahezére mutasson? Adj hozzá egy CNAME rekordot a kívánt aldomainhez (pl. "wiki."), és irányítsad a "mw-lb.miraheze.org" parancshoz;

 Note: Ha a Cloudflare-t használod DNS-szolgáltatóként, akkor meg kell győződnöd arról, hogy néhány beállítás nincs beállítva, különben az aldomain nem fog működni. Kattints ide a további információkért.

What should I choose?

Each option has different pros and cons:

Előfordulhat, hogy a domain névszerveredet Miraheze-re állítod. Ne feledd, hogy a domainoddal használt szolgáltatások nem lesznek elérhetők, és nem fogod tudni irányítani a használt tartományt.

 • If you choose to simply point a subdomain to Miraheze, you'll have complete control of your DNS records, but you'll need to manually set records yourself with your DNS provider.

3.

Choose who will provide an SSL certificate.

 • For your safety, Miraheze uses SSL/TLS to encrypt the connections from our servers to your browser to make sure no one intercepts your connection. For this reason, we require all custom domains to have an SSL certificate. You can either provide us your own SSL certificate (you would have to pay for it) or let us handle it completely (for free, via Let's Encrypt). This is the easier and Miraheze-recommended option. If you have no idea what SSL means or is, select the Let's Encrypt option.
 • Ha úgy döntesz, hogy hagyod, hogy mi intézzük: SSL tanúsítványt (Let's Encrypt segítségével) magunk generálunk, és akár automatikusan meg is újítjuk az általad választott aldomainre, anélkül, hogy további beavatkozásra lenne szükséged, a munkádat elvégeztük!

Ha saját SSL tanúsítványt választottál: A rendszergazda, aki kezeli a CSR kérésedet, röviddel azután létrehoz egy CSR és magánkulcsot (a saját szervereinken való használatra), és a kért CSR tartalommal e-mailt küld neked. Ezt a CSR-t arra használhatod, hogy megkérd SSL tanúsítvány szolgáltatódat, hogy hozzon létre SSL tanúsítványt az általunk megadott CSR-rel. Ezt követően el kell küldened nekünk a létrehozott SSL tanúsítványt. Ha ezek a lépések megtörténnek, hozzáadjuk az egyéni domaint a wikihez, és értesítünk mindenképpen, ha mindez megtörtént.

4.

Make the request!

 • Once you've done the steps above and have chosen who will provide the SSL certificate, make the request via RequestSSL. In the form, all you need to do is provide your wiki's current subdomain, your desired domain, and whether or not you'll use Let's Encrypt (us handling the SSL) or if you'll provide an SSL certificate yourself.
[[Special:RequestSSL|Custom domain request form (via RequestSSL)]]

Segítségre van szükséged a lépések bármelyikében, vagy kérdésed van? Kérj segítséget a Community noticeboard közösség üzenőfalán.

Note for CloudFlare users

Cloudflare felhasználóknak ki kell kapcsolniuk a Cloudflare DDoS/Origin IP védelmi rendszerét. Ez nem alku tárgya. Ezzel a Miraheze nem tudja feldolgozni az SSL tanúsítási kérelmet, és nem okozhat problémát a belső rendszereinkkel. IP-címeink már nyilvánosak, ezért nincs szükségünk Origin IP-védelemre, és hálózati szolgáltatónkon keresztül van DDoS-védelem.

Kövessed a lépéseket a Cloudflare DDoS/Origin IP védelmi rendszer letiltásához (Ez feltételezi, hogy a [dash.cloudflare.com dash.cloudflare.com] irányítópultot használod).

 1. Ugrás a dash.cloudflare.com-ra
 2. Kattints a domainodra az irányítópulton.
 3. Ugrás a "DNS" elemre.

Add a CNAME bejegyzést a mw-lb.miraheze.org elemhez. A felhőnek szürkének kell lennie. Ha sárga, akkor kattints rá, hogy sárga legyen. Kattints a "Record hozzáadása" gombra. Az eredménynek úgy kell kinéznie, mint az előző kép.

 1. Click "Add Record". The result has to look like the last image.

Ha elkészültél, kérjük, térj vissza a Egyéni domainok oldalra, és folytasd a lépéseket.

Felhívjuk figyelmedet, hogy a részletes szabályok be nem tartása azt eredményezheti, hogy egyéni domainodat azonnal eltávolítjuk, és szükség esetén további lépéseket tehetünk. Bármilyen kétség esetén vedd fel velünk a kapcsolatot a tech@miraheze.org címen, vagy készíts egy feladatot a Phabricator-on keresztül.

Cloudflare dashboard
Cloudflare dashboard
Domain section.
Domain section
Your entry should look like this!
Your entry should look like this!

FAQ

Ingyenes aldomainek

Ha nem akarsz fizetni egy saját domainért, vannak olyan szolgáltatások, amelyek ingyenes aldomaineket kínálnak, melyeket használhatsz. Vedd figyelembe, hogy a Miraheze wikik automatikusan megkapják a miraheze.org ingyenes aldomainjét, tehát egy harmadik parti szolgáltatás csak akkor szükséges, ha valami mást szeretnél (pl. egy olyan szolgáltatást, melynek nagyon rövid vagy könnyen megírható a második szintű domainje).

Elérhető webhelyek

FreeDNS example

Sign up with FreeDNS and log in. On the left side, click 'Registry' to select a domain (e.g., mine.bz). This will take you to a small form to fill in. Please avoid using a us.to domain, as it is impossible to generate a Let's Encrypt certificate for these. Add a subdomain (keep trying until you find an available one, e.g., mario). Select 'CNAME' for the type. In the destination field, enter mw-lb.miraheze.org, solve the captcha, and click the save button.

FreeDNS example setup
FreeDNS example setup.

Then follow the above step 4. Make the request!.

URL szerkezet

Ne feledd, hogy a Miraheze úgy van beállítva, hogy ne a domain gyökéréből származó oldalakat jelenítse meg. Pl. ha a wiki example.miraheze.org, és a főoldal neve "Welcome", akkor az URL nem https://example.miraheze.org/Welcome, de ehelyett https://example.miraheze.org/wiki/Welcome (vedd figyelembe a /wiki darabot). Hasonlóképpen, még akkor is, ha egyéni domaint használsz, a Miraheze továbbra is ilyen URL-szerkezetű oldalakat fog szolgáltatni. Tehát, ha a example.org kódot használod, és azt kéred, hogy a Miraheze wiki használjon egyedi tartományt, pl. wiki.example.org, akkor a "Welcome" oldal URL-je https://wiki.example.org/wiki/Welcome lesz.

SSL Tanúsító Hatóság

A Miraheze elfogadja a legtöbb olyan SSL tanúsítvány jogosultságot, melyet olyan böngészők fogadnak el, mint pl. a Mozilla Firefox. A WoSign tanúsítványokat azonban már nem fogadjuk el.

A Miraheze egyéni domainek által használt aktuális jogosultság

Az alábbiakban felsoroljuk az egyéni domainek által használt aktuális SSL tanúsító hatóságot. Ez nem jelenti azt, hogy a listán nem szereplőket nem fogadjuk el.

 • Let's Encrypt - a Miraheze kezeli, a Nézzük a titkosítással kapcsolatos összes lépést (a névszerverek beállításának kivételével) a Miraheze rendszeradminisztrátorai végzik
 • Comodo
 • Gandi
 • GeoTrust
 • GlobalSign
 • GoDaddy
 • RapidSSL