OATHAuth

From Meta
Jump to navigation Jump to search
The printable version is no longer supported and may have rendering errors. Please update your browser bookmarks and please use the default browser print function instead.
This page is a translated version of the page OATHAuth and the translation is 100% complete.
Other languages:
English • ‎español • ‎magyar • ‎বাংলা • ‎日本語

A Miraheze a OATHAuth kiterjesztést használja a kétfaktoros hitelesítést (2FA) a Miraheze fiókodon.

A kétfaktoros hitelesítés engedélyezése

Engedélyezhető a Special:OATH lépéseinek követésével. A TOTP kódokhoz TOTP alkalmazás szükséges. Különböző alkalmazások állnak rendelkezésre, többek között, de nem kizárólag a andOTP for Android, Google Authenticator iOS rendszerekhez és WinAuth Windows eszközökhöz.

Írd fel helyreállítási kódjaidat, és tárold biztonságos helyen. Az alábbi szakasz szerint nehéz lehet visszanyerni a fiókodhoz való hozzáférést, ha elveszíted az eszközödet és a helyreállítási kódokat!

Fiókod helyreállítása

A kétfaktoros hitelesítés letiltása (bár nem vagy bejelentkezve a fiókba) csak az adatbázisban lévő globális fiókinformációk szerkesztésével történhet, melyet a rendszergazdák végeznek.

Sajnos, mivel a legtöbb ember nem azonosítja magát pozitívan, mielőtt elveszítené hozzáférését a fiókjához, a Miraheze rendszergazdái nehezen tudják kideríteni, hogy valaki, aki azt állítja, hogy zárolták a fiókját, valóban az, akinek mondja magát.

Két lehetőség áll rendelkezésre fiókod helyreállítására, melyek alkalmazhatóak vagy nem alkalmazhatóak a felhasználó konkrét eseteire:

  • A Miraheze rendszergazdák abszolút mérlegelési jogkörrel rendelkeznek, mivel technikailag eltávolíthatják a kétfaktoros hitelesítést minden fiókból. Általában erre csak akkor kerül sor, ha a fiók olyan személyhez tartozik, akit a rendszergazda úgy gondol, hogy képes pozitívan azonosítani, például olyan emberek, akik gyakran beszéltek velük az IRC csatornán vagy e-mailen keresztül az eset előtt.
  • A második módszer az lenne, ha azonosítanád magadat egy felhasználó által elkötelezett személyazonosság segítségével, mielőtt elveszítenéd hozzáférésedet a fiókodhoz. Abban az esetben, ha a fiókodat veszélyeztetik, akkor privát módon felfedheted a teljes titkos kifejezést egy rendszergazdának, aki kivonatolja a kifejezést a személyazonosságod ellenőrzésére. Kérjük, bölcsen válasszad a titkos karakterláncot, mivel a rendszergazdák kizárólagos mérlegelési jogkörrel rendelkeznek annak eldöntésében, hogy ez a módszer elegendő-e az azonosításodhoz.

Kérjük, olvasd el a részleteket itt