Difference between revisions of "OATHAuth/hu"

From Meta
Jump to navigation Jump to search
(1)
(9)
 
(8 intermediate revisions by the same user not shown)
Line 2: Line 2:
 
A Miraheze a [https://www.mediawiki.org/wiki/Extension:OATHAuth OATHAuth] kiterjesztést használja a [https://en.wikipedia.org/wiki/Multi-factor_authentication kétfaktoros hitelesítést] (2FA) a Miraheze fiókodon.
 
A Miraheze a [https://www.mediawiki.org/wiki/Extension:OATHAuth OATHAuth] kiterjesztést használja a [https://en.wikipedia.org/wiki/Multi-factor_authentication kétfaktoros hitelesítést] (2FA) a Miraheze fiókodon.
   
  +
== A kétfaktoros hitelesítés engedélyezése ==
== Enabling two-factor authentication ==
 
   
It can be enabled by following the steps on [[Special:OATH]]. For the TOTP codes, a TOTP app is needed. There are various apps available, including, but not limited to [https://play.google.com/store/apps/details?id=org.shadowice.flocke.andotp andOTP for Android], [https://itunes.apple.com/nl/app/google-authenticator/id388497605?mt=8 Google Authenticator for iOS] and [https://winauth.com/ WinAuth for Windows devices].
+
Engedélyezhető a [[Special:OATH]] lépéseinek követésével. A TOTP kódokhoz TOTP alkalmazás szükséges. Különböző alkalmazások állnak rendelkezésre, többek között, de nem kizárólag a [https://play.google.com/store/apps/details?id=org.shadowice.flocke.andotp andOTP for Android], [https://itunes.apple.com/nl/app/google-authenticator/id388497605?mt=8 Google Authenticator iOS rendszerekhez] és [https://winauth.com/ WinAuth Windows eszközökhöz].
   
  +
'''Írd fel helyreállítási kódjaidat, és tárold biztonságos helyen. Az [[OATHAuth#Recovery|alábbi szakasz]] szerint nehéz lehet visszanyerni a fiókodhoz való hozzáférést, ha elveszíted az eszközödet és a helyreállítási kódokat!'''
'''Write down your recovery codes, and store them in a safe place. Per [[OATHAuth#Recovery|the section below]] it may be difficult to regain access to your account if you lose your device and your recovery codes!'''
 
   
== Recovering your account ==
+
== Fiókod helyreállítása ==
   
  +
A kétfaktoros hitelesítés letiltása (bár nem vagy bejelentkezve a fiókba) csak az adatbázisban lévő globális fiókinformációk szerkesztésével történhet, melyet a [[System administrators|rendszergazdák]] végeznek.
Disabling two-factor authentication (while not logged in to the account) can only be done by editing the global accounts information in the database, which has to be done by [[System administrators]].
 
   
  +
Sajnos, mivel a legtöbb ember nem azonosítja magát pozitívan, mielőtt elveszítené hozzáférését a fiókjához, a Miraheze rendszergazdái nehezen tudják kideríteni, hogy valaki, aki azt állítja, hogy zárolták a fiókját, valóban az, akinek mondja magát.
Unfortunately because most people don't positively identify themselves before losing access to their accounts, Miraheze system administrators can have a hard time figuring out if someone claiming to be locked out of an account is really who they say they are.
 
   
  +
Két lehetőség áll rendelkezésre fiókod helyreállítására, melyek alkalmazhatóak vagy nem alkalmazhatóak a felhasználó konkrét eseteire:
There are two options for recovering your account, which may or may not be applicable to a user's specific case:
 
  +
* A Miraheze rendszergazdák abszolút mérlegelési jogkörrel rendelkeznek, mivel technikailag eltávolíthatják a kétfaktoros hitelesítést minden fiókból. Általában erre csak akkor kerül sor, ha a fiók olyan személyhez tartozik, akit a rendszergazda úgy gondol, hogy képes pozitívan azonosítani, például olyan emberek, akik gyakran beszéltek velük az [[IRC]] csatornán vagy e-mailen keresztül az eset előtt.
* Miraheze system administrators have absolute discretion as they may technically speaking remove two-factor authentication from any account. Usually, this is only done if the account belongs to someone that the system administrator believes they can positively identify, such as people who frequently talked to them via [[IRC]] or email before the incident.
 
  +
* A második módszer az lenne, ha azonosítanád magadat egy [https://www.mediawiki.org/wiki/Template:User_committed_identity felhasználó által elkötelezett személyazonosság] segítségével, mielőtt elveszítenéd hozzáférésedet a fiókodhoz. Abban az esetben, ha a fiókodat veszélyeztetik, akkor ''privát módon'' felfedheted a teljes titkos kifejezést egy rendszergazdának, aki kivonatolja a kifejezést a személyazonosságod ellenőrzésére. Kérjük, bölcsen válasszad a titkos karakterláncot, mivel a rendszergazdák kizárólagos mérlegelési jogkörrel rendelkeznek annak eldöntésében, hogy ez a módszer elegendő-e az azonosításodhoz.
* The second method would be to identify yourself via a [https://www.mediawiki.org/wiki/Template:User_committed_identity user committed identity] before losing access to your account. In the event that your account is compromised, you could ''privately'' reveal the entire secret phrase to a system administrator, who would hash the phrase to verify your identity. Please choose your secret string wisely as system administrators have sole discretion in determining whether or not this method is enough to identify you.
 
   
'''Please see more details [[Reset lost credentials|here]]'''
+
'''Kérjük, olvasd el a részleteket [[Reset lost credentials|itt]]'''
 
[[Category:Documentation{{translation}}]]
 
[[Category:Documentation{{translation}}]]

Latest revision as of 12:36, 2 October 2020

Other languages:
English • ‎español • ‎magyar • ‎বাংলা • ‎日本語

A Miraheze a OATHAuth kiterjesztést használja a kétfaktoros hitelesítést (2FA) a Miraheze fiókodon.

A kétfaktoros hitelesítés engedélyezése

Engedélyezhető a Special:OATH lépéseinek követésével. A TOTP kódokhoz TOTP alkalmazás szükséges. Különböző alkalmazások állnak rendelkezésre, többek között, de nem kizárólag a andOTP for Android, Google Authenticator iOS rendszerekhez és WinAuth Windows eszközökhöz.

Írd fel helyreállítási kódjaidat, és tárold biztonságos helyen. Az alábbi szakasz szerint nehéz lehet visszanyerni a fiókodhoz való hozzáférést, ha elveszíted az eszközödet és a helyreállítási kódokat!

Fiókod helyreállítása

A kétfaktoros hitelesítés letiltása (bár nem vagy bejelentkezve a fiókba) csak az adatbázisban lévő globális fiókinformációk szerkesztésével történhet, melyet a rendszergazdák végeznek.

Sajnos, mivel a legtöbb ember nem azonosítja magát pozitívan, mielőtt elveszítené hozzáférését a fiókjához, a Miraheze rendszergazdái nehezen tudják kideríteni, hogy valaki, aki azt állítja, hogy zárolták a fiókját, valóban az, akinek mondja magát.

Két lehetőség áll rendelkezésre fiókod helyreállítására, melyek alkalmazhatóak vagy nem alkalmazhatóak a felhasználó konkrét eseteire:

  • A Miraheze rendszergazdák abszolút mérlegelési jogkörrel rendelkeznek, mivel technikailag eltávolíthatják a kétfaktoros hitelesítést minden fiókból. Általában erre csak akkor kerül sor, ha a fiók olyan személyhez tartozik, akit a rendszergazda úgy gondol, hogy képes pozitívan azonosítani, például olyan emberek, akik gyakran beszéltek velük az IRC csatornán vagy e-mailen keresztül az eset előtt.
  • A második módszer az lenne, ha azonosítanád magadat egy felhasználó által elkötelezett személyazonosság segítségével, mielőtt elveszítenéd hozzáférésedet a fiókodhoz. Abban az esetben, ha a fiókodat veszélyeztetik, akkor privát módon felfedheted a teljes titkos kifejezést egy rendszergazdának, aki kivonatolja a kifejezést a személyazonosságod ellenőrzésére. Kérjük, bölcsen válasszad a titkos karakterláncot, mivel a rendszergazdák kizárólagos mérlegelési jogkörrel rendelkeznek annak eldöntésében, hogy ez a módszer elegendő-e az azonosításodhoz.

Kérjük, olvasd el a részleteket itt